زرین پاتوق

تفریحی و سرگرمی

زرین پاتوق

تفریحی و سرگرمی

میوه های پلاسیده را نخورید، سرطان زا هستند

 

اگر می گویید “قسمت خراب آن را بریده و مابقی را می خورم” این مطلب را بخوانید.

متخصصان به ریسک ابتلا به سرطان در صورت خوردن میوه پلاسیده هشدار می دهند.
هر فصلی میوه خاص خود را دارد. به هنگام انتخاب و خرید میوه بایستی به چند نکته توجه کرد:
- در خرید میوه بایستی به تازه بودن، پلاسیده و له نبودن آن باید دقت کرد.
- میوه هایی که شروع به خراب شدن کرده اند، نشانگر نزدیک بودن خطر هستند.
- به هیچ وجه میوه کپک زده نخورید. زیرا به شدت سرطان زا می باشد.
- متخصصان بر این عقیده اند میوه هایی که شروع به پلاسیده شدن کرده اند را بایستی حتما دور انداخت.
اکثر اوقات قمست خراب میوه را بریده و مابقی را برای اینکه اسراف نشود می خوریم. ولی این کار بسیار نادرستی است. زیرا میکوتوکسین هایی که در نتیجه کپک زدن بوجود می آیند، در بقیه قسمت های میوه نیز پخش می شوند. به همین دلیل نیز تنها کاری که باید با میوه پلاسیده کنیم این است که آن را دور بیندازیم.
 
 
چرا پس از خوردن غذا، آب نخوریم؟  

 
چینی ها و ژاپنی ها به هنگام صرف غذا، به نوشیدن چای داغ به جای آب سرد می پردازند، این کار به هضم غذا کمک می کند.
شاید اکنون زمان آن فرا رسیده است که ما نیز در عادات غذاییمان تغییراتی دهیم. این مقاله شاید بیشترین تاثیر را بر روی کسانی دارد که به هنگام صرف غذا، عادت به نوشیدن آب سرد دارند. نوشیدن یک لیوان از یک نوشیدنی خنک پس از صرف یک وعده غذایی لذت بخش است. اما این عمل منجر به انجماد بیشتر چربی های موجود در غذایی می شود که تازه صرف کرده اید. همچنین این عمل باعث کاستن از سرعت هضم غذا در سیستم گوارشی شما می شود. هنگامی که این رسوبات حاصله با اسید های موجود در بدن واکنش دهند، تجزیه گشته و سریع تر از غذای جامد صرف شده، جذب سیستم گوارشی می شود. مواد حاصله به تدریج لایه داخلی سیستم گوارشی (روده) را پوشانده و در مدت زمان کوتاهی تبدیل به چربی و سپس بروز سرطان خواهد شد.
پس بهترین راه مقابله با این مساله ، نوشیدن آب گرم و یا صرف سوپ داغ پس از هر وعده غذایی است.
 
 
چرا کباب کردن غذاها ضرر دارد؟ 

 
در روش رایج کباب کردن، منبع حرارت مستقیماً در پایین قرار دارد. این امر باعث می‌شود در حین کباب کردن گوشت، روغن و آب گوشت بر روی منبع حرات ریخته.و در اثر برخورد شعله مستقیم به گوشت و همچنین سوختن روغن آن ترکیبات هیدروکربنی چند حلقه‌ای معطر (PAHs) تولید می‌ شود که به‌ صورت دود بر روی گوشت رسوب کرده و به مصرف می‌رسد.
ترکیبات هیدروکربنی چند حلقه‌ای معطر گروهی مرکب از بیش از ۱۰۰ نوع ماده شیمیایی مختلف است که در اثر سوختن ناکامل ذغال، روغن، گاز و سایر مواد آلی نظیر تنباکو و یا در گوشت کباب شده بر روی ذغال و در غذاهای فرآوری شده به‌وجود می‌آید.
همچنین در اثر کباب شدن، چربی ها شکسته و هیدروکربن ایجاد می‌شود و هر چقدر زمان پخت گوشت به صورت کبابی بیشترشود، سرطان زا بودن آن نیز بیشتر می‌شود.
مطالعات و پژوهش‌ها در روش کبابی کردن اثبات کرده‌است که کبابی کردن گوشت ماکیان (مثل مرغ)، ماهی، خوک و گاو موجب تولید ترکیبات شیمیایی نظیر آمین‌های هتروسایکلیک، بنزوپیرنز و هیدرو کربن‌های پلی سایکلیک آروماتیک می‌شود که همگی سرطانزا می‌باشند، البته خواباندن گوشت در روغن و ادویه جات به اندازه مناسب، موجب کاهش تولید مواد شیمیایی نامبرده می‌شود.
با توجه به این‌که بیشتر این مواد در اثر برخورد شعله مستقیم به گوشت و همچنین رسوب دود حاصل از سوختن روغن گوشت در طی کباب کردن به‌وجود می‌آیند با اعمال تغییرات جزیی در شیوه کباب کردن می‌توان میزان این مواد را در داخل گوشت کم کرد.
خوشبختانه امروزه دستگاه‌های کباب‌پزی به بازار عرضه شده که منبع حرارت در کنار و یا بالای آن قرارگرفته و با جلوگیری از برخورد شعله مستقیم گاز به گوشت (ایجاد حرارت غیرمستقیم) و در نتیجه حذف دود می‌توان تولید ترکیبات هیدروکربنی چند حلقه‌ای معطر (PAHs) و از جمله بنزوپیرن که یک ماده سرطان‌زا است را کم کرد.
 
 
با خوردن این غذاها همیشه سالم بمانید 

اگر حسابی اعصاب‌تان به هم ریخته، موز بخورید. 

زمانی که دیدید دکمه‌های لباس‌تان درست بسته نمی‌شوند، بروید سراغ موز. تحقیقات نشان داده یک موز متوسط ۱۰۵ کالری و فقط ۱۴ گرم قند دارد. همین مقدار شما را سیر کرده و قند خون را به شکل ملایمی بالا می‌برد. در ضمن همین موز ۳۰ درصد ویتامین B6 مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. این ویتامین باعث می‌شود مقدار سروتونین تولید شده مغز اندکی افزایش یافته و توان مقابله با شرایط دشوار و اضطراب‌ها را در شما افزایش می‌دهد.
 
اگر می‌خواهید کلیه تان سنگ نسازد، زرد‌آلود بخورید. 

هشت عدد زرد‌آلوی خشک حاوی ۲ گرم فیبر و فقط ۳ میلی‌گرم سدیم و ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم است که همه این‌ها کمک می‌کنند مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نکرده و از تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم جلوگیری شود. این سنگ‌ها شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیوی هستند. برای در امان ماندن از سنگ کلیه به‌خصوص اگر سابقه‌اش را دارید بقیه میان وعده‌ها را حذف کنید و برگه زردآلو بخورید.
 
اگر فشار خون‌تان بالاست، کشمش بخورید .

۶۰  عدد کشمش تقریبا می‌شود یک مشت پر که حاوی یک گرم فیبر و ۲۱۲ میلی‌گرم پتاسیم است که هر دو برای کنترل فشار خون بالا در قالب یک رژیم غذایی توصیه می‌شوند. مطالعات متعددی نشان داده که پلی‌فنل‌ های موجود در مواد‌ غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین کشمش و آب انگور در حفظ سلامت قلبی عروقی تاثیر بسزایی دارند که کاهش فشار خون از آن جمله است.
 
اگر از سروصدای معده رنج می‌برید، ماست بخورید. 

یک فنجان و نیم ماست طبیعی (کم‌چرب/پروبیوتیک) غذا را به شکل موثری از دستگاه گوارش عبور می‌دهد. از سوی دیگر ماست‌های پروبیوتیک قابلیت هضم غذا به‌ویژه لبنیات و حبوبات را در روده‌ها بهبود می‌بخشند. همان‌طور که می‌دانید این غذاها عامل ایجاد گاز در دستگاه گوارشی هستند و در نتیجه با خوردن ماست از این مزاحمت دور می‌مانید.
 
اگر بیش از حد سرفه می‌کنید، عسل بخورید. 

در مطالعه‌ای که توسط دانشمندان آمریکایی انجام گرفته، مشخص شده ۲ قاشق چای‌خوری عسل قهوه‌ای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضد‌سرفه، شدت و دفعات سرفه‌های شدید را در کودکان کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل و عوامل ضد‌میکروبی موجود در آن التهاب بافت‌های گلو را کاهش داده و بیمار را آرام می‌کند. البته به شرطی که عسل واقعا طبیعی باشد!
 
اگر همیشه احساس خستگی می‌کنید، فلفل دلمه‌ای قرمز بخورید.
فلفل دلمه‌ای قرمز غنی از ویتامین C است. مطالعات نشان داده، ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با استرس‌هایی است که به واسطه رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شوند. از سوی دیگر ویتامین C در عین برطرف کردن خستگی، نقشی اساسی در سوخت و ساز آهن برعهده دارد که به بدن کمک می‌کند اکسیژن بیشتری وارد جریان خون شود. کمبود اکسیژن یکی از اصلی‌ترین دلایل خستگی و ضعف بدنی است.
 
اگر می‌ترسید سرطان معده بگیرید، کلم بخورید. 

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۲ در دانشگاه جانز‌هاپکینز صورت گرفته نشان داده، یک ترکیب بسیار قدرتمند موجود در کلم به نام سولفورافان، هلیکو‌باکتر پیلوری(باکتری عامل زخم معده و روده) را پیش از ورود به دستگاه گوارش تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد و از کار می‌اندازد و حتی شاید در پیشگیری از ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش هم موثر باشد. یک فنجان پر از کلم ۳۴ کالری دارد و ۳ گرم فیبر و ۷۵ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند.
 
اگر مشکل دفع دارید، انجیر بخورید . 

۴  عدد انجیر خشک ۳ گرم فیبر دارد که باعث تنظیم حرکات روده بزرگ و دفع بهتر می‌شود. خوردن این میوه باعث پیشگیری از عود مجدد هموروئید می‌شود. همچنین این مقدار انجیر ۵ درصد پتاسیم و ۱۰ درصد منگنز مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند.
 
اگر دارای مشکلات شکمی هستید، ریحان بخورید. 

مطالعات نشان داده، ماده شیمیایی اوژنول موجود در ریحان باعث از بین رفتن و پیشگیری دل درد، حالت تهوع، کرامپ‌های شکمی یا اسهال می‌شود. علت این موضوع از بین رفتن برخی از باکتری‌ها از جمله سالمونلا و لیستریا توسط اوژنول است. اوژنول یک ماده ضد‌اسپاسم است که می‌تواند باعث بهبود کرامپ‌های شکمی شود. هر طور که دوست دارید ریحان را بخورید.
 
اگر دچار کم‌خوابی هستید، گوشت بوقلمون بخورید. 

حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون تقریبا حاوی کل تریپتوفان مورد نیاز روزانه بدن است. اسید آمینه تریپتوفان ماده‌ای ضروری است که باعث تولید سروتونین و ملاتونین می‌شود که هر دوی این‌ها باعث تنظیم خواب می‌شوند. مطالعات نشان داده افرادی که از بی‌خوابی یا کم‌خوابی رنج می‌برند دچار کمبود تریپتوفان هستند.
 
اگر می‌خواهید از کسالت دور شوید، ماهی تن بخورید .

۸۵  گرم از ماهی تن کنسرو شده حاوی حدود ۸۰۰ میلی‌گرم امگا۳ است. محققان معتقدند، امگا۳ باعث رفع کسالت روحی و پیشگیری از اضطراب و بالارفتن روحیه می‌شود. اسیدهای چرب موجود در ماهی، توسط متخصصان تغذیه با عنوان درمانی موثر برای افسردگی توصیف شده است. خوردن ماهی تن با مقدار کمی نان تاثیر بهتری دارد چون کربوهیدرات موجود در نان، سروتونین خون را افزایش داده و باعث بهبود روحیه و دور شدن احساس کسالت می‌شود.
 
اگر همیشه از حالت تهوع رنج می برید، چای زنجبیلی بخورید. 

مطالعات متعددی نشان داده، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل، نصف قاشق چای‌خوری ریشه خرد شده زنجبیل یا یک فنجان چای زنجبیل باعث کاهش حالت تهوع ناشی از بیماری حرکت و حالت تهوع سفر و بارداری می‌شود. محققان هنوز به‌درستی نمی‌دانند چه ماده‌ای در زنجبیل باعث سرکوب حالت تهوع می‌شود اما به‌هرحال این ماده بی‌خطر بوده و فاقد عوارض جانبی معمول داروهای ضد‌تهوع است.
 
اگر دچار سوزش معده هستید، چای بابونه بخورید. 

چای بابونه باعث بهبود التهاب، اسپاسم و گاز دستگاه گوارش می‌شود. ۲ قاشق چای‌خوری بابونه را به‌مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش دم کنید و کمی که خنک شد میل کنید. برای برطرف شدن این مشکل لازم است چند بار در روز چای بابونه بخورید.

 
چرا حبوبات بخوریم؟ 

 
حتما تاکنون بارها شنیده‌اید که اگر از یک رژیم کاهش وزن پیروی می‌کنید، مصرف حبوبات برایتان مفید است، بنابراین اگر مراقب وزن خود هستید، حبوباتی نظیر لوبیا و عدس را به برنامه غذایی خود بیفزایید. حبوبات علاوه بر فواید متعدد، طعم دلپذیری دارند!
در این مقاله ۷ دلیل مهم برای گنجاندن حبوبات در برنامه غذایی روزانه را با هم بررسی می‌کنیم:
 
افزایش عملکرد آنزیم‌های بدن: 

حبوبات سرشار از مس می‌باشند. مس یک ماده معدنی کلیدی و ضروری برای عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌های بدن است. بعنوان مثال، مس کوفاکتور یک آنزیم اکسیداتیو کلیدی به نام سوپراکسید دیسموتاز می‌باشد. این آنزیم مهم باعث خنثی و بی‌اثر کردن رادیکال‌های آزاد تولیدشده در میتوکندری سلول‌ها می‌شود.
 
دریافت آهن بیشتر: 

حبوبات منبع خوبی از آهن هستند. آهن یک ماده معدنی مهم است که برای تولید هموگلوبین (ناقل اکسیژن از ریه‌ها به سلول‌های بدن) مورد نیاز است. کمبود دریافت آهن می‌تواند منجر به بروز کم‌خونی شود. سعی کنید حبوبات را به همراه منابع خوب ویتامین C (مانند پرتقال، لیمو ترش و گوجه‌فرنگی) بخورید تا توانایی بدن برای جذب آهن افزایش یابد.
 
حفظ وزن با کاهش تمایل و ولع برای غذا خوردن: 

تحقیقات نشان داده‌اند احتمال بروز چاقی در افرادی که حبوبات را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه خود می‌گنجانند، در مقایسه با کسانی که بطور منظم حبوبات مصرف نمی‌کنند، کمتر می‌باشد. همچنین این افراد، اغلب سایز دور کمر کمتری دارند. در واقع، فیبر محلول موجود در حبوبات موجب کند شدن فرآیند هضم و ایجاد احساس سیری برای مدت زمان بیشتری می‌شود. به علاوه، حبوبات مواد غذایی انرژی‌بخشی هستند که از ترشح مقادیر اضافی انسولین توسط پانکراس جلوگیری می‌کنند. ترشح مقدار زیادی انسولین موجب کاهش میزان قندخون و ایجاد ولع خوردن می‌شود. برعکس، خوردن مواد غذایی مانند حبوبات از ترشح مقدار زیادی انسولین توسط پانکراس جلوگیری می‌کند که در نتیجه باعث می‌شود قندخون در سطح مناسبی حفظ شود و به این ترتیب، به کاهش ولع خوردن و ایجاد احساس سیری می‌انجامد.
 
پیشگیری از بروز دیابت نوع دو: 

فیبر محلول موجود در حبوبات به حفظ سطح قندخون کمک می‌کند و در نتیجه از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری می‌نماید. میزان بالای فیبر حبوبات باعث کاهش جذب قند به جریان خون و در نتیجه آزاد شدن آهسته و پیوسته انرژی در بدن می‌شود.
 
دریافت پروتئین بیشتر: 

حبوبات بعنوان منابع گیاهی خوبی از پروتئین می‌باشند. مصرف حبوبات به همراه غلاتی از قبیل برنج، پروتئینی قابل مقایسه با پروتئین گوشت و فرآورده‌ های لبنی را تأمین می‌کند که مشکلات پروتئین‌های حیوانی مانند کالری بالا و اسیدهای چرب اشباع شده را نیز ندارد.
 
کاهش احتمال بروز بیماری‌های قلبی: 

حبوبات با دارا بودن میزان بالایی فیبر محلول، به کاهش کلسترول تام و LDL کلسترول (کلسترول بد) خون کمک می‌کنند. فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی (برای هضم چربی‌ها مورد نیاز می‌باشند) که توسط کبد از کلسترول ساخته می‌شوند متصل شده و آن را به روده منتقل می‌کنند تا دفع شوند. در نتیجه کبد باید ذخایر اضافی کلسترول بدن را مصرف نماید تا اسیدهای صفراوی جدید تولید کند.
علاوه بر آن، حبوبات منبع خوبی از فولات و منیزیم می‌باشند. فولات (از ویتامین‌های گروه B)، به کاهش میزان هموسیستئین کمک می‌کند. مقدار زیاد هموسیستئین می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی و در نتیجه بروز حمله قلبی شود. از طرف دیگر، منیزیم به کنترل فعالیت‌های عصبی- عضلانی قلب و ریتم منظم ضربان قلب کمک می‌کند. همچنین منیزیم از بروز لخته‌های خونی غیرطبیعی در قلب جلوگیری می‌کند و احتمال بروز حمله قلبی را کاهش می‌‌دهد.
 
کاهش احتمال بروز سرطان: 

تحقیقات نشان داده‌اند زنانی که حداقل دو بار در هفته حبوبات می‌خورند، ۲۵ درصد کمتر از کسانی که از حبوبات به میزان کمتر استفاده می‌کنند، به سرطان سینه مبتلا می‌‌شوند. مصرف قندهای ساده باعث تغذیه سلول‌های سرطانی می‌شود و زمانی که این مواد غذایی با حبوبات جایگزین گردند، قدرت بدن برای مقابله با سرطان افزایش می‌یابد.
 
 
عمر طولانی می خواهید، گوجه فرنگی را روزانه مصرف کنید

 

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که گوجه‌ فرنگی‌ می‌تواند بدن‌ افراد را در مقابل‌ ابتلا به‌ برخی‌ بیماری‌های‌ جدی‌ مثل‌ سرطان‌ ایمن‌ کند. آنان تاکید می کنند بهتر است گوجه‌ فرنگی‌ را در بین‌ رژیم‌های‌ غذایی‌ روزانه‌ مصرف‌ کنید .
این‌ مطالعات‌ توسط‌ دانشمندان‌ روی‌ موش‌ها انجام‌ شده‌، اما به‌ هر حال‌ گفته‌ می‌شود که‌ اگر روی‌ آدم‌ها هم‌ انجام‌ شود نتایج‌ مشابه‌ در بر خواهد داشت‌.
گفته‌ می‌شود، اگر افراد به‌ صورت‌ مرتب‌ و مستمر گوجه‌ فرنگی‌ مصرف‌ کنند طول‌ عمرشان‌ زیاد خواهد شد و سالم‌ تر از بقیه‌ زندگی‌ خواهند کرد. در گوجه‌ فرنگی‌ ماده‌یی‌ به‌ نام‌ لیکوپن‌ وجود دارد که‌ نوعی‌ آنتی‌ اکسیدان‌ محسوب‌ می‌شود و می‌تواند به‌ جنگ‌ سلول‌های‌ سرطانی‌ برود .
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌های C و A، اسیدفولیک، بتا کاروتن و مقدار کمی ویتامین‌های گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی نیز هست.
گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرف‌کننده ضعف و خستگی، تقویت‌کننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می‌کنند.
در ضمن گوجه‌فرنگی برای رفع مسمومیت‌های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به اینکه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط‌ها بسیار مؤثر است.
گوجه فرنگی نیز مانند هر میوه و سبزی دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لک و سالم داشته باشد و برای نگهداری کوتاه‌مدت آن حتی تا ۱۵ الی ۲۰ روز نیز یخچال بهترین مکان است ولی برای زمان بیشتر از آن می‌توان روش فریز کردن را انتخاب کرد.
اگرچه در سال‌های اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت می‌شود ولی به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین برای استفاده از طعم گوجه فرنگی‌های تابستانه در پخت و پز زمستانی، شما می‌توانید آنها را ابتدا به صورت ریز خرد کرده یا رنده کنید، سپس بدون روغن در تابه‌ای ریخته و روی اجاق گاز بپزید.
پس از آنکه آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبی‌ای پیدا کرد، آن را در یک ظرف یا کیسه فریزر بسته‌بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید.
براساس پژوهش های انجام شده در دانشگاه هاروارد که بر روی ۴۰ هزار زن آمریکایی در طی هفت سال صورت گرفته است زنانی که هفت بار در هفته غذاهای حاوی گوجه فرنگی مصرف کرده اند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در آنها ۳۰ درصد کمتر از افرادی است که یکبار در هر هفته گوجه فرنگی خورده اند.
بررسی های جدید حاکی است افرادی که در هفته دوبار غذاهای تهیه شده با گوجه فرنگی و حتی سس گوجه فرنگی مصرف می کنند از خواص پیشگیرانه گوجه فرنگی بهره مند خواهند شد.
همچنین پژوهشگران دانشگاه منچستر و نیوکاسل دریافتند که افزودن پنج قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به رژیم غذایی روزانه ‪ ۱۰‬داوطلب، توانست با محافظت از پوست در برابر آثار اشعه ماوراء بنفش، مانع از آسیب پوستی شود.
دانشمندان در این تحقیق روزانه به ‪ ۱۰‬داوطلب حدود ‪ ۵۵‬ گرم رب گوجه فرنگی استاندارد که حاوی مقادیر زیادی گوجه فرنگی پخته شده است و همچنین به ‪۱۰‬ شرکت‌کننده دیگر فقط ‪ ۱۰‬گرم روغن زیتون دادند.
پس از سه ماه، نمونه‌های پوست گروهی که گوجه فرنگی مصرف کرده بودند نشان داد که پوستشان ‪ ۳۳‬درصد بیشتر در برابر آفتاب سوختگی مقاومت کرده است.
این میزان، معادل مصرف بسیار پایین کرم‌های ضد آفتاب است . همچنین در پوست این افراد میزان بسیار بیشتری پروکلاژن مولکول ساختاردهنده و نرم کننده پوست وجود داشت.
بر اساس این تحقیق، گوجه فرنگی زمانی که پخته می‌شود آنتی اکسیدان لیکوپن با بالاترین غلظت در آن وجود دارد.
 
 
چرا هله هوله نخوریم؟ 

همه می دانیم که خوردن هله هوله برای سلامت مضر است. شکر، چربی های مضر، کربوهیدرات های به عمل آمده بخشی از مواد تشکیل دهنده هله هوله هاست. مواد غذایی مانند کربوهیدرات های سفید، کلوچه های آماده، چیپس، نوشیدنی های گازدار، همبرگرهای پرچرب و سیب زمینی سرخ شده نه تنها باعث افزایش وزن می شود بلکه بیماری های مختلفی را نیز به همراه دارد.
شاید با خواندن این ۷ عارضه جانبی ناشی ازمصرف هله هوله ها به نقل از سایت «Readers Digest» به طور کلی از خوردن غذاهای فاقد ارزش غذایی دست بردارید:
- آن چه باعث افزایش دور کمر می شود، برای صورت نیز مضر است. شکر، چربی های ترانز ( برای طولانی کردن عمر ماندگاری برخی غذاهای بسته بندی شده) و نشاسته باعث بالا رفتن انسولین و ایجاد واکنش التهابی می شود. در نتیجه با غیر فعال شدن آنتی اکسیدان های بدن که با پیری مقابله می کند، فرد نسبت به آسیب دیدگی نور خورشید و پیری زودرس مستعدتر می شود.
- هله هوله ها سرشار از سدیم است که علت اصلی ایجاد نفخ به حساب می آید. اما چگونه؟ عملکرد سدیم تنظیم کردن مقدار خون در رگ هاست که آب نیز جذب می کند. با تراکم بالای سدیم، آب از سلول ها کشیده می شود و بدن به منظور جبران این امر به جذب مایعات اضافه رو می آورد. مصرف نوشابه های رژیمی که حاوی مواد شیرین کننده مصنوعی است، این حالت را شدیدتر می کند.
- مصرف نان، برنج، پاستای سفید که فاقد فیبر است یا میزان فیبر در آن بسیار کم است، یبوست ایجاد می کند. در واقع فیبر باعث می شود ماده غذایی در سیستم گوارشی به حرکت در آید. از دست رفتن آب بدن نیز یبوست را تشدید می کند.
- مصرف غذاهای بسیار چرب، سوءهاضمه به وجود می آورد. مواد غذایی سرشار از چربی های اشباع شده دیر هضم می شود، اگر شب قبل چیزبرگر یا سیب زمینی سرخ شده خورده اید به محض خوردن اسید اضافه داخل معده به مری بر می گردد و در نتیجه فرد دچار سوزش سردل می شود.
- درست است که در ایجاد سندروم قاعدگی ماهانه عوامل مختلفی دخیل است اما مصرف برخی غذاها هم به این علایم شدت می بخشد. مصرف شکر و نشاسته باعث بر هم خوردن میزان انسولین می شود که این امر روی ماده شیمیایی مغز تاثیر می گذارد و در خلق و خوی فرد تغییراتی به وجود می آورد. ماده ای که در این دوران مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمی شود قهوه شیرین شده است زیرا ترکیب شکر و کافئین فرد را عصبی می کند.
- تیرامین، ماده شیمیایی که بر اثر شکسته شدن بعضی از پروتئین ها در رنگ و نیترات(موجود در هات داگ و گوشت های به عمل آمده) ایجاد می شود، منشاء سردرد است.این ماده با افزایش جریان خون در مغز باعث تغییرات عروقی می شود که درد ایجاد می کند. بنابراین از خوردن غذاهایی که رنگ طبیعی ندارد، بپرهیزید.
- نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد احتمال افسردگی در افرادی که هله هوله زیادی می خورند، بسیار زیاد است. خوردن این نوع مواد حالت های جسمی و روحی بدی در فرد ایجاد می کند.
 
 
از همین امروز شیرینی خوردن را ترک کنید! 

 
گذشتن از کنار شیرینی‌های رنگارنگ و شکلات‌های هوس‌انگیز و نخوردن آنها کار خیلی سختی است. بخصوص زمانی که احساس می‌کنید دلتان فقط یک خوراکی شیرین می‌خواهد؛ مهم نیست چه نوع خوراکی را انتخاب می‌کنید، چون فقط طعم شیرین آن برایتان مهم است؛ گز، سوهان، شکلات، آب‌نبات، بستنی، شیرینی و… همه دوست‌داشتنی و لذیذند.
البته اغلب انسان‌ها طعم شیرین را دوست دارند و به همین دلیل از خوردن مواد غذایی شیرین لذت می‌برند، ولی در این میان گروهی هستند که به خوردن اینگونه مواد وابسته شده‌اند.
میترا زراتی، کارشناس تغذیه درباره علل گرایش افراد به مواد غذایی شیرین توضیح می‌دهد: ذائقه افراد از دوران جنینی شکل می‌گیرد؛ به این معنی که اگر مادر در دوران بارداری تمایل داشته باشد بیشتر از شیرینی‌جات یا ترشی‌جات استفاده کند، از همان دوران این ذائقه در کودک در حال شکل‌گیری است.
به گفته وی، پس از این مرحله در فاصله دو تا سه سال اول زندگی که کودک تحت تاثیر محیط و بخصوص الگوهای غذایی پدر و مادر است، عادات غذایی او مشخص می‌شود و شکل می‌گیرد.
البته نکته جالب توجه این است که کودک پس از تولد هیچ تجربه‌ای از طعم‌های متفاوت یعنی شوری، شیرینی و ترشی ندارد و به همین دلیل شکل‌گیری ذائقه او به رفتار پدر و مادر و عادت‌های غذایی آنها بستگی دارد. به عنوان مثال اگر پدر و مادر بیشتر از مواد غذایی شیرین استفاده کنند، کودک نیز تا دوران بزرگسالی این عادت را خواهد داشت.
زراتی با اشاره به این‌که افراد در شرایطی خاص ممکن است به مصرف برخی مواد غذایی تمایل پیدا کنند، توضیح می‌دهد: افرادی که دچار اختلالات خوردن مانند پرخوری عصبی یا بی‌اشتهایی عصبی هستند، در مواقعی خاص تمایل بیشتری به مصرف برخی از مواد غذایی مانند شیرینی‌ها دارند.
به گفته وی، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند، گرایش بیشتری به مصرف مواد غذایی شیرین دارند و شیرینی‌های مختلف را مصرف می‌کنند تا شاید حالشان بهتر شود. البته این مساله از نظر علمی نیز قابل تایید است، چون با مصرف مواد غذایی شیرین، هورمون سروتونین در بدن افزایش می‌یابد که موجب شادی فرد می‌شود.
به همین دلیل از گذشته در مراسم سوگواری و عزاداری نیز شیرینی مصرف می‌کردند تا با افزایش این هورمون‌ها باعث آرامش فرد شوند.
زراتی به اثر تغییرات هورمونی در این مورد اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی از خانم‌ها در دوران بارداری تمایل بیشتری به مصرف شیرینی‌جات پیدا می‌کنند و در مقابل از مواد غذایی خاصی مانند گوشت بدشان می‌آید. در دوران عادت ماهیانه نیز بسیاری از خانم‌ها به دلیل تغییرات هورمونی، گرایش بیشتری به خوردن شیرینی دارند. به همین دلیل مهم است افراد نسبت به این موضوع آگاهی کافی داشته باشند و بدانند تغییرات هورمونی سبب ایجاد چنین وضعیتی می‌شود.
دردسرهای مصرف شیرینی
همه ما کم یا زیاد درباره مضرات مصرف شیرینی شنیده‌ایم و می‌دانیم نباید در مصرف مواد غذایی شیرین افراط کرد، اما خیلی از افراد تصور می‌کنند خوردن شیرینی و شکلات فقط باعث چاقی و اضافه‌ وزن می‌شود و به همین دلیل کسانی که با این مشکل روبه‌رو نیستند، با خیال راحت این مواد را می‌خورند.
میترا زراتی ضمن بیان این مطلب که مصرف بیش از حد شیرینی‌ها مشکلاتی جدی برای افراد ایجاد می‌کند، می‌گوید: خیلی از افرادی که به صورت ژنتیکی چاق نمی‌شوند و وزن‌شان چندان افزایش نمی‌یابد، با خیال راحت شیرینی و شکلات می‌خورند و تصور می‌کنند هیچ مشکلی برای آنها پیش نمی‌آید.
در حالی که این طرز فکر بسیار اشتباه است و این افراد باید بدانند با این‌که مصرف شیرینی موجب چاقی آنها نمی‌شود، اما در بدن‌شان به چربی تبدیل خواهد شد.
بنابراین مصرف شیرینی‌ها از یک طرف باعث چاقی و اضافه‌ وزن می‌شود، از سوی دیگر قند خون را افزایش می‌دهد و در کنار این‌ها باعث تجمع چربی در کبد، بروز کبد چرب و بالا رفتن میزان چربی خون نیز می‌شود.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، بروز مشکلات قلبی ـ عروقی ناشی از مصرف بیش از حد شیرینی‌جات را نیز نباید نادیده گرفت؛ این مساله می‌تواند باعث لخته شدن خون در عروق شود و مشکلات تصلب شرایین را ایجاد کند.
مقابله با شیرینی و شکلات
یادمان باشد تمایل به مصرف شیرینی و شکلات و وابسته شدن به آنها دردسرساز است و نمی‌توان براحتی از این عادت نجات یافت. اما برای حفظ سلامت و تغییر الگوهای غذایی، حتماً باید کاری انجام دهیم؛ کاری که گرچه سخت است، اما ارزش امتحان کردن دارد.
زراتی در این باره توضیح می‌دهد: پیش از هر چیز فراموش نکنید شما باید پزشک خودتان باشید و برای حفظ سلامت خود تلاش کنید بنابراین، با خودتان قرار بگذارید و بگویید باید مصرف شیرینی‌ها را کاهش دهم. نخریدن و نگهداری نکردن شیرینی و شکلات در خانه یکی از شیوه‌های موثر برای کاهش مصرف مواد غذایی شیرین است. در واقع، باید دقت داشته باشید اگر یک روز از مواد غذایی شیرین استفاده کنید، فردای آن روز بیشتر به طعم شیرینی عادت می‌کنید و در نتیجه حتماً باید دوباره آن را مصرف کنید.
اگر گرسنه‌اید، شکلات نخورید
اگر شما هم هنگام گرسنگی یا سردرد عادت دارید شکلات بخورید تا حالتان بهتر شود، بهتر است بدانید این کار اشتباه است. به این شیوه، ابتدا احساس می‌کنید سیر شده‌اید و حالتان بهتر است، ولی پس از مدتی با شدت بیشتری احساس گرسنگی را تجربه خواهید کرد. زراتی در این زمینه توضیح می‌دهد: قندهای ساده، سبب افزایش قند خون و در نتیجه ترشح انسولین می‌شود. بنابراین کاملاً طبیعی است ناگهان قند خون افت کند. در نتیجه فرد گرایش بیشتری به مصرف شیرینی و مواد غذایی دیگر پیدا می‌کند.
به گفته وی، بهتر است به جای مصرف شیرینی‌ها که باعث نوسانات نامناسب قند خون می‌شود از میوه‌های خشک، توت، انجیر و خرما استفاده کنید که هم فیبر دارد و هم باعث می‌شود قند خون ناگهان افزایش و کاهش نیابد.
یکی از علل ایجاد سردرد نیز افت قند خون است، اما حواستان باشد برای جبران این مشکل، نباید از قندهای ساده مانند شکلات استفاده کنید، چون همان‌طور که گفته شد این قندها باعث نوسانات قند خون و در نتیجه بروز سردردهای مزمن و مکرر، پرخاشگری، عدم تحمل و در نهایت گرسنگی‌هایی می‌شود که فرد را به مصرف بیشتر غذا سوق می‌دهد.
 
 
ناگفته های تلخ شکر!  

 
دانشمندان آمریکایی اخیرا مقاله‌ای با نام “حقیقت تلخ شکر” در نشریه‌‌ای علمی منتشر کرده‌اند. بر اساس این تحقیق جدید، شکری که در صنعت به مواد غذایی افزوده می‌شود، زیان‌آور است و می‌تواند به بیماری‌های جدی منجر شود.
عنوان تحریک‌آمیز مقاله‌‌ای که دانشمندان آمریکایی در نشریه‌ی علمی Nature منتشر کرده‌اند، مضرات شکر را آشکارا بیان می‌کند. منظور دانشمندان شکری است که صنایع مواد غذایی به محصولات خود می‌افزایند. گفته می‌شود که افزودن شکر به دلیل آن است که این محصولات خوشمزه‌تر شوند، اما دلیل اصلی، فروش بهتر آن‌ها است. دانشمندان میزان بالای شکر در مواد غذایی را عامل اضافه‌ی وزن و بیماری‌های متابولیسم می‌دانند.
در ۵۰ سال اخیر مصرف شکر در دنیا سه برابر شده است. به عقیده‌ی دانشمندان در حال حاضر به مواد غذایی آماده بیشتر و بیشتر به طور صنعتی شکر افزوده می‌شود و این امر اکنون روندی رایج است. ماده‌ای که به این محصولات اضافه می‌شود شربت ذرت است که دارای فروکتوز یا قند گیاهی بالایی است.
تارهای گیاهی و عدم جذب فروکتوز
قند گیاهی صرفا برای بدن انسان زیان‌آور نیست. زمانی که انسان میوه مصرف می‌کند، قند گیاهی همواره همراه با الیاف و رشته‌های گیاهی وارد بدن او می‌شود. این فیبرهای گیاهی باعث می‌شوند که شکر به میزان بالا وارد خون نشود. آنها به این صورت مانع دز بالایی از قند گیاهی در بدن می‌شوند. اما مساله‌ی مهم آن است که در صنعت، قند گیاهی بدون این الیاف گیاهی به مواد غذایی افزوده می‌شود.
جذب فروکتوز در بدن انسان همانند جذب الکل است. به همین دلیل فروکتوز حتی می‌تواند باعث بیماری‌هایی شود که از مصرف الکل نشات می‌گیرند؛ برای مثال بیماری‌های کبدی و قلبی. فروکتوز به طور مستقیم وارد کبد می‌شود و می‌تواند آن را مسموم کند. این اتفاق می‌تواند به بیماری‌های متابولیسم نیز منجر شود.
اضافه وزن روندی جهانی
برای دانشمندان این مساله نمایانگر یک روند جهانی است. براساس داده‌های سازمان ملل، در حال حاضر در دنیا میزان افرادی که با اضافه وزن مواجه هستند بیشتر از میزان افرادی است که دچار کم غذایی هستند. این امر یک زنگ خطر برای بسیاری از محققان و کارشناسان بهداشت و سلامتی است.
یکی از استادان کلینیک دانشگاهی سان فرانسیسکو در این‌باره می‌گوید: «زمانی که در ایالات متحده روی بسته‌ی نان مواد اولیه‌ی آن را می‌خوانم، می‌بینم که شکر به میزان بالا در آن موجود است. علاوه بر این بسیاری از سس‌ها مانند (Ketchup) همیشه فاقد شکر بودند، اما آنها نیز اکنون حاوی شکر هستند.»
در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا سه چهارم بودجه‌ی بهداشت کشور برای درمان بیماری‌های غیر مسری، مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان مصرف می‌شود.
 
 
 
کمی هم از فواید چاقی بخوانید  

 
همه درباره مضرات چاقی زیاد شنیده اید. از بیماری‌های قلبی گرفته تا دیابت و مرگ.
اما به تازگی محققان دانشگاه یورک در تورنتو کانادا فوایدی هم برای چاقی پیدا کرده اند. باور نمی‌کنید؟
این فایده مربوط به دوران طلایی زندگی است. یعنی زمانی که دیگر پا به سن گذاشته اید.
محققان در مجله انجمن سالمندان آمریکا اعلام کرده‌اند وجود توده چربی بیشتر، در سالمندان بالای ۶۵ سال به آنها کمک می‌کند که بر بیماری‌ها و مشکلات مزمن این دوره غلبه کنند. این محققان با بررسی توده عضلانی و اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به دورباسن و شاخص‌های دیگر، متوجه شدند خطر مرگ ۴ درصد در مردان و ۵/۳ درصد در زنان چاق با سن ۱۸ تا ۶۴ سال زیاد می‌شود.
اما درگروه بالای ۶۵ ساله‌ها هر چه وزن کمتر باشد خطر مرگ بیشتر و هر چه وزن بیشتر باشد خطر مرگ کمتر است. حالا می‌توانید با جدیت بیشتر به کنترل وزن خود در دوران جوانی و میانسالی ادامه دهید با این امید که تا دوران پیری زنده بمانید. در آن زمان به اندازه کافی وقت خواهید داشت که چاق شده و عمر طولانی داشته باشید.
 

همیشه سالم سر بلند باشید 

نظرات 1 + ارسال نظر
محمد دوشنبه 11 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 12:23


آیا وقت آن نرسیده است که دلهای مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حق نازل شده است خاشع گردد؟ و مانند کسانی نباشند که قبلا به آنها کتاب آسمانی داده شد، سپس زمانی طولانی بر آنها گذشت آنگاه دلهایشان سخت شد و بسیارى از آنان نافرمان بودند. حدید آیه ۱۶


وبلاگ نسیم زرین دشت

ممنون از دوست عزیزم که لطف کردن و نظر محترمشون ارسال نمودن
ولی من ربط این آیه با این موضوع ندونستم
با همه احوال متشکرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد